Välkommen till Favoritsakers blogg! Besök nätbutiken
www.favoritsaker.se



måndag 5 april 2010

Glutenfria chokladmuffins

Idag blev det supersmarriga chokladmuffins med chokladkristyr och marsipankycklingar. Kycklingarna köptes färdiga hos Gateau ... men är lika goda ändå :-)
Eftersom det måste bakas glutenfritt hos oss är receptet gjort på Sempers mjölmix men det går säkert lika bra med alldeles vanligt vetemjöl. Trixet med att baka glutenfritt är att det ofta blir torrt och kompakt men i detta recept delas äggen och vitan vispas till hårt skum som rörs i smeten på slutet, vilket ger extra fluff.
Och så receptet:
1. 2 dl strösocker vispas med 2 äggulor.
2. 2,75 dl mjölmix, 0,25 dl kakao och 2 tsk bakpulver röres i socker/äggulesmeten.
3. 50 gram smält smör och 1 dl mjölk röres i smeten.
4. Vispa 2 äggvitor till hårt skum och rör försiktigt ner.
5. Klicka ner i söta små formar från Rice, in mitt i ugnen i 7-8 min i 200 grader.
6. Kristyren är gjord på florsocker med chokladsmak som blandas med vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ĭ